Exklúzív jógastúdió Budán Exklúzív jógastúdió Budán BIKRAM YOGA BUDA

A Bikram jóga

A Bikram jóga 26 ászana (gyakorlat) egymásra épülő sorozata, amelyet 38-40°C-ra felfűtött teremben végzünk 90 percen keresztül.

A gyakorlatokat Bikram Choudhury válogatta ki a hatha jóga ászanái közül és állította a megfelelő sorrendbe. Már több ezer éve ezeket az ászanákat gyakorolják.

A gyakorlatok egymásra épülnek, mindig előkészítve a testet a következő ászana végrehajtására. Megdolgozzák a test minden egyes részét, friss, oxigéndús vérhez juttatják a belső szerveket, ezáltal helyreállítják egészséges működésüket.

A jógának e sportos irányzata különösen alkalmas gyakorlási lehetőséget teremt a nyugati világ embere számára. Javítja fizikai test állapotát, a hajlékonyságot és az egyensúlyérzéket. Ezeken felül fejleszti a koncentrációs képességet, türelemre, önuralomra és kitartásra tanít. Növeli a szellemi frissességet és hatékonyabbá teszi a stresszkezelést. Lecsendesítve a tudatot, belső békét teremt.

A Bikram jógát bárki gyakorolhatja képességtől függetlenül. Felső korhatár nincs, de 14 év alatti gyerekeknek nem ajánljuk a Bikram jóga rendszeres gyakorlását. Kezdők is bármikor bekapcsolódhatnak. Az órákon mindenki a saját szintjén, a saját testi adottságaihoz mérten gyakorol, mégis közösen. Nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen egy gyakorlat! Sokkal fontosabb, hogy kövesd az oktató utasításait és megtegyél mindent a helyes, kitartó és fegyelmezett gyakorlásért!